1 Kasım 2007 Perşembe

27 EKİM 2007

Geçtiğimiz haftalarda birkaç kez denememize rağmen tekne ile açılarak yaptığımız avlarda pek verim alamamıştık. Bunu bağladığımız temel sebep Mersin’de havaların hala çok sıcak gitmesi ve yağmur yağmamasıydı. Maalesef hala yağmur yağmış değil ancak geçen hafta havalar en azından geceleri biraz serinlemeye başlamıştı. Tekne ile gidilen avlardan güzel haberlerde duymaya başladığımız için cumartesi günü için tekrar deneyeme karar verdik. Yem olarak cuma öğlen ve cumartesi sabah aldığımız takviye ile toplam üçbuçuk kilo karidesimiz vardı.

Dört arkadaş (Hakan, eniştesi Ziya ve teyzesinin oğlu İbrahim ile birlikte) Cumartesi saat 15:00 da açıldık ve takriben 10-15 dakika sonra 3 kulaçlık sığ suda demirledik. İlk demirlediğimiz yerde 1 saat kadar kaldık. Aslında balık vardı birkaç orta boy sargoz almayı başardık ama maalesef dipte büyük bir domuz çipurası sürüsü vardı ve bize pek tat vermedi. Hem balıklar ufaktı hem de zaten ufacık ağızları olan domuz çipuraları genelde yemlerimizi yiyorlardı.

Daha sonra yer değiştirdik ve biraz daha batıya kayarak yine 3 kulaçlık sığ suda ava devam ettik. Burda da ilk başta güzel sargozlar aldıktan sonra tekrar domuz çipurası başladı. İlave olarak birkaç parça da ısparoz, iki tane gargur ve ufak melanur çıktı. Bir süre de burda avlandıktan sonra tekrar yer değiştirdik.

Üçüncü yerimizde havanın da kararmaya başlamasıyla birlikte nihayet domuz çipuraları ortadan kayboldu ve sargoz ile melanur başladı. Ben bir tane ufak mercan da aldım. Bir ara 40-50 metre daha kıyıya yaklaşmak için ufak bir yer değiştirme daha yaptık. İşte burada ilk önce ben orta boy bir çipura aldım. Benden bir süre sonra da Ziya arkadaşımız irice bir çipura aldı. Daha sonrasında genelde melanurlar ve sargozlar nazlı çipuralara pek şans tanımadı. Bir süre burda avlanıp akşam 22:00 sularında son bir kez daha yer değiştirip son yerimizde de sargoz, melanur ve ısparoz aldık.

Bir saat kadar sonra tuttuğumuz balıklar çok iri olmamasına rağmen tatmin olmuş bir şekilde dönüyorduk kıyıya. Ben 5 kilo kadar diğer üç arkadaşta toplam 8 kilo kadar balık tuttuk. Uzun bir aradan sonra 13 ilo balık bizi fazlasıyla mutlu etmeye yetti. Fotoğraflarda benim hasılatı görebilirsiniz:


















































































Hiç yorum yok:

Google