27 Aralık 2006 Çarşamba

Levrek

23 Aralık 2006 sabahı beş arkadaş çok erken çıktık yola saat dört civarında. Balıkçı teknemiz demirlediğinde saat beşe geliyordu. Fırtınamsı rüzgarla birlikte beşik gibi sallana sallana atmaya başladık ilk oltalarımızı. Maalesef balık vurmadı pek 1 saat kadar sonra önce bir arkadaşımız hemen ardından da ikinci arkadaşımız deniz tutmasına bağlı kusmaya başlayınca demir alıp döndük kıyıya. Ama pes etmedik ve iki arkadaş şansımızı kıyıdan denemeye karar verdik. Kısmetimiz bu kez kıyıda bizi bekliyormuş ve aşağıda gördüğünüz 2 kg lık levrekle döndüm eve...



22 Aralık 2006 Cuma

Derya Kuzuları

16 Aralık 2006 av mahsülleri:






Hava Durumu

Belki de en önemli unsurdur havanın durumu denize açılacak balıkçı için. Can güvenliğiniz direkt olarak buna bağlıdır çünkü.
Siz de avucunuzu alnınıza koyup derin derin ufka bakarak havanın arkasını göremeyenlerden misiniz? O zaman denize açılmadan önce sayfamızın en altında bulunan Devlet Meteoroloji İşlerinin denizlerimizdeki hava durumunu bildiren linkine tıklamanız yeterli olacaktır.

Yolunuz açık olsun, rastgele!!!

21 Aralık 2006 Perşembe

Lüfer Avı

Denizlerin en vahşi avcılarından bir tanesidir Lüfer ve özellikle İstanbul civarında avlanan balıklar arasında belki de en önemlisidir. Vücudu uzun ve yanlardan hafifçe basık, çenesi çok kuvvetli ve tek sıra dişleri oldukça keskindir. Sırt kısmı mavimsi, yanları açık mavi ve karın kısmı gümüş renktedir ve boy uzunluklarına göre farklı isimleri vardır:

10 – 18 cm arası : Çinekop
18 – 25 cm arası : Sarıkanat
25 – 35 cm arası : Lüfer
35 – 50 cm arası : Kofana
50 cm üzeri : Sırtıkara

Aşağıda Mert arkadaşımızın babasının teknesi ile küçükken Marmara denizinde gerçekleştirdiği lüfer avlarını kendi güzel anlatımıyla bulabilirsiniz:

Abi kıçtan takmalı motorla akşamüstleri babamın mesai bitiminde açılırdık körfeze, kaşığı sallandırırdık teknenin kıçından, yavaş yavaş kıyı kıyı gezerdik. Hayvan olanca gücüyle bir asılır, önce misina koptu sanırsın, güçlü bir balık olduğu için iğne saplanınca sağa sola savurur kendini, kaçmak ister, yüzeye doğru çıkar, çekersin büyük bir heyecan ve merakla, denizde kolum kadar gözükür, bilirsin cisimler suda 3/4 oranında büyük görünürler, suda görmesi sonra tekneye çekmesi çok heyecan vericiydi...

Sonra kolyos, istavrit tutardık çapari ile, yanımızdan orkinos balıkları geçerdi....

Akşam döner dönmez mangallar çıkarılır, balıklar temizlenir, salatalar yapılır, bütün lojman balık yerdik...

O yüzden diyorum ben zekiyim, çok balık yedim :))))))

AMATÖR BALIKÇILIK

Amatör Balıkçılık sayfamıza hoşgeldiniz. Bu sayfayı oluşturmaktaki amacımız balıkçılık ile ilgili görüş bilgi ve tecrübelerimizi paylaşacak ortak bir platform oluşturmaktır. Hepinizin konu ile ilgili paylaşmak isteyeceği fikir ve yorumlarınızı bekliyoruz.

Oltalarınız ve ağlarınız hep balıkla dolsun.

RASTGELE!
Google